Szpital Wojewódzki w Poznaniu
RSS

Filia nr 1 Wielkopolskie Centrum Specjalistyczne

 

Wielkopolskie Centrum Specjalistyczne 

jest zlokalizowane przy ulicy Juraszów 7-19 w Poznaniu. 


Z Centrum do Szpitala i Poradni 

można dojechać autobusem linii 168 oraz tramwajem linii 11. 

Szpital Wielospecjalistyczny ul. Juraszów 7-19, Poznań
Centralna Apteka Szpitalna


Kierownik: dr n. farm. Katarzyna Sobańska
kom.: 661 017 800
mail: apteka@lutycka.pl


Oddział Terenowy RCKIK

Oddział Terenowy Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa jest zlokalizowany na 1 piętrze budynku szpitala i jest czynny od poniedziałku do piątku od 8.00 do 10.00.


Rejestracja krwiodawców odbywa się wyłącznie drogą internetową przez stronę www.rckik.poznan.pl 


Kontakt telefoniczny pod numerem 61 8233351

 

Więcej informacji dla potencjalnych dawców krwi można znaleźć na stronie www.rckik.poznan.pl


Dział Jakości i Marketingu
Kierownik: Patrycja Rakowska

Kontakt 
telefon: 61 8 212 366, 61 8 212 399

Dział Sprzedaży i Statystyki Medycznej

Kierownik: Witold Kaczmarek
kom.: 61 8 212 548
mail: dss@lutycka.pl


Dział Organizacyjno - Prawny

mec. Szymon Rajski
tel.: 61 8 212 431

Usługi pozamedyczne
  • Opieka duszpasterska tel: 61 8 212 224
  • Opieka duszpasterska dla Świadków Jehowy, tel. 602 11 58 78 (Przemysław Walter)
  • Apteka ogólnodostępna,  tel: 61 8 212 233,
  • Zakład sprzętu ortopedycznego, tel: 61 8 212 373
  • Bufet tel: 61 8 212 510
  • Kiosk z prasą (Rotunda)
  • Fryzjer tel: 61 8 212 576

Administracja
  • Centrala, tel.: 61 8 212 200
  • Kancelaria, tel.: 61 8 212 340
  • Dział Księgowości, tel: 504 414 209,
  • Dział Zamówień Publicznych, tel: 61 8 212 359
  • Dział Kadr i Płac, tel: 61 8 212 324
  • Dział Żywienia, tel: 61 8 212 347
  • Dział Gospodarczy i Logistyki, tel: 504 413 842
  • Dział Techniczny, tel: 504 414 050
  • Inspektorat BHP, tel: 504 413 482
  • Hotel Pracowniczy, tel: 606 348 560

Posiłki szpitalne
Szpital posiada własną kuchnie szpitalną.

Rodzaje diet w Szpitalu:
  1. Dieta podstawowa,
  2. Dieta wysokobiałkowa,
  3. Dieta niskobiałkowa,
  4. Dieta lekkostrawna niskotłuszczowa,
  5. Dieta niskowęglowodanowa,
  6. Dieta niskokaloryczna,
  7. Dieta oszczędzająca (dieta lekkostrawna z ograniczeniem substancji wzmagających wydzielanie soku żołądkowego),
  8. Dieta małosolna,
  9. Dieta wysokopotasowa,
  10. Dieta o zmienionej konsystencji - płynna,
  11. Dieta o zmienionej konsystencji - papkowata,
  12. Dieta chirurgiczna I okres (kleik, sucharki, herbata)
  13. Dieta chirurgiczna II okres
  14. Dieta antyalergiczna - tzw. diety specjalne (tutaj wegetariańska, wegańska, bezglutenowa, bezmleczna, bezlaktozowa, antyhistaminowa, aspirynowa, niskopurynowa, przy boreliozie lub drożdżycy).

Godziny posiłków:
- śniadanie 8:30 - 9:30 
- obiad 12:00 - 13:00
- kolacja 17:00 -18:00